Bàsquet

Alimentació durant la Pretemporada

Alimentació durant la Pretemporada

És habitual que alguns jugadors necessiten ajustar el nivell de greix corporal per ser hàbils i aconseguir velocitat en els seus moviments i altres necessitessin augmentar la massa magra i la força, segons la posició en pista que ocupi cada jugador.

Què menjar durant els entrenaments

Què menjar durant els entrenaments

Els entrenaments van a comportar una disminució de les reserves musculars de glucogen. És per això que sempre cal fer una ingesta rica en hidrats de carboni unes 2-3 hores abans de començar la sessió d’entrenament: cereals, pa, làctics desnatats, melmelada, mel, fruita o fruites dessecades.

En els entrenaments d’alt rendiment que tinguin una durada de més de 60-90 minuts, es recomana consumir 30-60 g / hora d’hidrats de carboni: beguda isotònica, gel, barreta esportiva o fins i tot fruita.

Dieta i suplementació durant la competició de bàsquet

  • Abans: 24-48 h prèvies, assegurar una ingesta d’hidrats de carboni d’entre 7-9 g / hidrats de carboni per kg de pes i dia. Si no es té partit de competició es recomana disminuir l’activitat física i per aconseguir augmentar i omplir els dipòsits musculars de glucogen.
  • Dinar pre competició: 2-4 hores abans de el partit, ingerir entre 2-4 g d’hidrats de carboni / kg de pes. El menjar ha de ser rica en hidrats de carboni, moderada en proteïna, baixa en greix per facilitar la digestió.

També es recomana hidratar amb 5-7 ml / kg de pes, és a dir, entre 2-3 gots d’aigua, 3-4 hores abans de començar. Si es preveu un entrenament molt intens i abans de disputar un partit. A més 1 hora abans, es recomana beure un altre got de líquid.

  • Durant: en els temps morts i en el descans dels partits es recomana hidratar-se, prioritzant la beguda isotònica.
  • Després: en la primera hora posterior a la finalització de el partit, convé hidratar-se i alimentar-se adequadament. Es pot optar per una beguda de recuperació amb aportació de sodi i amb hidrats de carboni i proteïna hidrolitzada en una proporció.

Més tard, amb la ingesta de menjars solides es seguirán restablint els nivells musculars de glucogen. Hauran de ser riques en hidrats de carboni i amb algun aliment proteic per afavorir la síntesi de proteïnes i la recuperació de glucogen muscular.

Dieta i suplementació durant la competició de bàsquet