• Home
  • Hàbits Saludables

Hàbits Saludables

Dieta equilibrada:

Una alimentació saludable es regeix per incloure tots els aliments contemplats en la piràmide nutricional, però en les proporcions adequades i en la quantitat suficient per mantenir les necessitats nutricionals de l’organisme en funció del consum energètic que aquest realitza amb la activitat diària. El valor energètic diari de la dieta ha de ser de 30-40 quilocalories.

  • Els greixos han de ser un 30% del valor energètic total.
  • Els hidrats de carboni han d’ocupar un 50-55% dels nutrients, amb no més d’un 10% de sucres simples.
  • Les proteïnes consumides no han de superar el 10% de la dieta.

Hàbits tòxics

Hàbits tòxics:

El tabac, l’alcohol i les drogues incideixen de forma molt negativa sobre la salut. L’única tolerància es refereix exclusivament a el vi o la cervesa, dels quals fins i tot es recomana el consum de l’equivalent a una copa diària.

Exercici físic

Exercici físic:

Les recomanacions generals determinen uns 30 minuts diaris d’activitat física, sent suficient caminar a pas ràpid durant aquest temps. Això permet cremar les calories sobrants i enfortir músculs i ossos, però també ajuda a controlar la tensió arterial, el colesterol i els nivells de glucosa en sang, a més de contribuir a l’eliminació de l’estrès i ajudar a dormir millor, adquirir un estat de relaxació i evitar canvis d’humor, millorar l’autoestima i l’estat de satisfacció personal.

Higiene

Higiene:

Una higiene adequada evita molts problemes de salut: des d’infeccions a problemes dentals o dermatològics. El concepte d’higiene no només es refereix a la neteja i neteja de el cos, sinó que afecta també a l’àmbit domèstic.

Productes tòxics

Productes tòxics:

Són molts els productes als quals l’exposició de l’organisme, puntual o continu, pot resultar en un seriós risc per a la salut.

Equilibri mental:

no es refereix a l’existència de malalties mentals, sinó a l’estat de benestar emocional i psicològic, necessari per mantenir i desenvolupar les capacitats cognitives, les relacions socials i l’afrontament dels reptes personals i professionals de la vida diària.

Alguns dels signes que indiquen que l’estat mental no és de el tot saludable.

L’estrès – El cansament – La irascibilitat – L’ansietat